Sluta med rökning

Rökning är väldigt beroendeframkallande och det är svårt att sluta redan efter några paket. Men det kan vara möjligt att avsluta sitt beroende om rätt metoder används.

Det finns många olika produkter som hjälper till när vid avslutning av ett rökberoende, till exempel tuggummi som innehåller lite nikotin och liknande. Men det finns ännu bättre sätt som kommer göra att risken för återfall är så liten som möjligt.

Berätta för alla

En bra start för att motivera hjärnan att inte fortsätta är att berätta för släkt och vänner om ditt beslut att sluta röka. Detta gör att alla vet om vad du tänker göra och förväntar sig att du lyckas med det. Om detta inte är en tillräcklig motivationshöjare kan du säga åt dina vänner att pusha dig och fråga hur det går med rökningen väldigt ofta. Det kommer bli väldigt jobbigt att få frågor om det eftersom du vet att det inte är bra för dig, vilket gör att du slutar med rökningen snabbare.

Stoppa röksuget med vape

Ett bra tips kan vara att testa vape eftersom det minskar röksuget. Du får andas in ånga och hålla i en sak som liknar en cigarett. Dessutom utförs samma rörelser med händerna och munnen som när en vanlig cigarett röks. Detta skapar en mildare känsla av rökning även om skadorna på kroppen är förvånansvärt mycket mindre. En bra sak att komma ihåg är att vape inte är helt riskfritt men det kan vara en väldigt bra och viktig del när du vill avsluta ditt rökberoende.

Rör på dig

Något som är viktigt i kampen för att inte få ett återfall är att röra på sig kontinuerligt. Detta leder till att kroppen vill vara hälsosam och säger emot när tankarna går mot att röka eftersom kroppen vet att det inte är hälsosamt att göra det. Du kommer också få mer energi och märka av att du blir gladare och piggare när du inte röker. Detta motiverar dig att fortsätta på den väg du har valt och inte ge upp.

Hoppas du kan har nytta av dessa råd och klarar av att sluta. Lycka till!