Därför ska du satsa på ett mysigt sovrum

Det finns en hel del du kan göra själv för att sova bra och orka hålla energinivån på topp varje dag. God sömn är nämligen mycket viktigt för din hälsa. Mår du bra presterar du helt enkelt bättre.

För att kunna sova riktigt bra behöver du trivas i ditt sovrum. Förebygg sömnsvårigheter genom att gå in på Nolhaga hems hemsida och investera i riktigt mysiga sängkläder. Läs mer här om hur du fixar det optimala sovrummet för att kunna vakna utvilad nästa dag.

Skapa rätt sovmiljö

Orsakerna till dålig sömn kan vara många, men ofta beror de på stress och att du inte kan komma till ro. Sover du dåligt kan kroppen och hjärnan inte återhämta sig vilket gör dig trött och mindre motståndskraftig när det gäller olika sorters påfrestningar och sjukdomar. Vad beror dålig sömn på? Boven i dramat kan du ofta hitta i ditt eget sovrum. Om sovrumsmiljön inte är mysig, lugn och skön får du problem med sömnen.

– Skapa en mysig sömnstimulerande miljö i sovrummet, säger sömnexperten Lars Ström till Aftonbladet. Då får du den bästa sovmiljön för en god natts sömn.

Inred ett sömnvänligt sovrum

För att skapa ett mysigt sovrum behöver du sköna sängkläder, mörka gardiner och lugna färger på väggarna. Det är också A och O att ha en riktigt bekväm säng som passar just din kropp. Undvik att ha datorer och tv-apparater i sovrummet eftersom de bidrar till en stressig miljö. Se också till att temperaturen i sovrummet är sval och behaglig. Är det för varmt kan det störa din sömn.