Så får du mer energi som läkare

Att som läkare arbeta under dåliga arbetsvillkor håller sällan i längden. Om du vill förbättra din arbetsmiljö kan du välja att bli hyrläkare. Då kan du få högre lön och bestämma dina uppdrag själv.

Läkarkonsult, hyrläkareAtt vården går på knäna är ett faktum. Det innebär att trycket på de som arbetar inom vården är hårt. Att känna press och stress på jobbet kan leda till mindre energi. För att du som läkare ska få ett mer harmoniskt liv kan du välja att bli hyrläkare, läs mer här om du är intresserad.

“Han har valt att bara jobba som hyrläkare både i hemlandet och i Sverige.” Läs mer om hur det är att vara hyrläkare.

Bättre möjligheter som hyrläkare

När du arbetar som hyrläkare kan du utvecklas och få helt nya karriärmöjligheter. Du kan bredda både din kompetens och ditt CV. Den stora fördelen med att jobba som inhyrd läkare är att du själv kan välja hur mycket eller lite som du faktiskt vill arbeta. Du är även fri att välja vilka uppdrag som du ska ta och hur lång tid som uppdraget ska vara vilket kan öka motivationen. Du kan välja att vara anställd via ett bemanningsföretag eller fakturera via ett eget bolag. En annan fördel är att du kan få betydligt högre lön.

Läkare säger upp sig i protest

Varför fler väljer att gå över till att vara hyrläkare beror till stor del på att regionerna runt om i Sverige inte betalar rimliga löner i förhållande till arbetsvillkoren. Det är många fastanställda läkare som väljer att säga upp sig i protest mot den dåliga arbetsmiljön.