Appar för mer energi

Att få energi i tillvaron handlar till stor del om att lägga undan telefonen, och stänga av datorn och det trådlösa nätverket. Men det finns också tillfällen då man kan få hjälp av den moderna tekniken.

Idag finns det appar för nästan allting som man kan tänka sig. Många av dem är onödiga, eller rent av skadliga, men det finns också många som kan vara till stor hjälp för den som vill få mer energi.

Två appar

För den som vill lägga om sin kost finns det två bra appar som håller koll på alla kalorier man får i sig: My Fitnesspal och Lifesum. I apparna skriver man in det man äter, och det går också att skanna streckkoder från olika matvaror. I My Fitnesspal skriver man in sin längd och vikt, samt anger ett mål. Appen beräknar sedan hur många kalorier man ska äta per dag. Den kan synkas med träningsappar som Endomondo vilket gör att kaloriintaget också beräknas efter hur mycket man förbränner vid träning.

Lifesum liknar My Fitnesspal, men är lite mer inriktad på dieter. Om man följer 5:2 kan man få alla rekommendationer omräknade efter det. Det är kanske framför allt intressant om man nyligen börjat följa en diet. Lifesum finns i både en gratis- och en betalversion. Även om man nöjer sig med gratisversionen bör man dock köpa en våg, så att man kan väga sin mat. Detsamma gäller om man väljer My Fitnesspal.

Appar och medicinteknik

Hälsoappar är en bransch på frammarsch, som beräknas växa med ungefär 30 % per år. Många av apparna skapas av startups som inte känner till vilka regler som gäller när det handlar om teknik på hälsoområdet. Det finns nämligen en risk, när man skapar den här typen av appar, att man hamnar i området medicinteknik, där speciella regler gäller. Om detta kan man läsa i Ny Teknik.