Få ny energi på olika sätt

Att hämta ny energi från olika källor är viktigt för att må bra i vardagen. Detta handlar inte bara om att få motion utan också om att må bra genom att göra saker som motverkar stress och göra dig lyckligare. I smittotider är det dessutom bra att skydda sig genom att ta andra färdmedel än kollektivtrafiken.

Börja i liten skala att ge dig själv ny energi. Ett första steg är att både spara pengar och undvika trängsel när du ska iväg till jobbet. En elsparkcykel kan rädda dig från både smitta och en tight plånbok, så läs mer här om de senaste modellerna som du kan köpa. Det underlättar även för dina barn, som du slipper skjutsa överallt.

 

Öka energiflödet

 

Att hitta ny energi behöver inte kosta så mycket eller vara så komplicerat. Vänd dig själv inåt och fundera ut vad just du tycker om. Sluta att göra saker som andra vill och du själv kanske inte mår så bra av. Det gäller att kompromissa men du ska alltid vara bekväm i situationen. Försök också att komma ut så mycket som möjligt – genom att ta dig fram ute i friska luften får du rensa dina tankar och få frisk luft i dina lungor. En elsparkcykel eller att gå till jobbet gör att du slår två flugor i en smäll.

 

När du är ledig – försök ta tid för dig själv åtminstone en gång i veckan och hämta energi för dig själv. Då blir det enklare för dig att hjälpa andra.

 

Tiden du ägnar åt dig själv måste vara kvalitetstid – du bör inte spendera den med att ta hand om andra.