Kost & tillskott för bättre energi

Kost och välmående hör ihop, det är sedan länge klart och fastställt. Men om kosten inte ger dig den energi som den en gång gjort så kan det vara dags att komplettera måltiderna med kosttillskott – här är några tips på vad du kan välja på.

Med åldern slutar kroppen att verkligen suga åt sig av kostens näring och det gör att man inte längre orkar hålla samma energinivåer såsom man kunde när man var yngre. Men som tur är finns ett knep att ta till, och det är att kombinera god kost och motion med kosttillskott. Se bara till att du väljer ett kosttillskott som är skapad för ändamålet att ge mer energi. Exempel på sådant är nya Vitaepro Plus, och såhär skriver man på sin hemsida om tillskottet:

”Nya VitaePro Plus innehåller samma aktiva ingredienser och är lika bra för muskler och brosk som tidigare. Nyheten är att den har berikats med vitamin B12 som bidrar till att reducera trötthet och utmattning. VitaePro Plus har helt enkelt blivit ännu bättre!”

Andra tillskott att fylla på energireserverna med

Det fina med Vitaepro är att tillskottet innehåller en hel drös med braiga ämnen som hjälper en att bli piggare och må bättre generellt. Till exempel så är en av ingredienserna Vitamin D, samma som vi får av solen, och att fylla på extra med D-vitamin skadar inte. Bland annat skriver Livsmedelsverket om hur genomsnittsbehovet är 7,5 mikrogram per dag men om man är över 75 år gammal så rekommenderas 10 mikrogram per dag om man vistas en del i solen och hela 20 mikrogram om man har en liten solexponering. Dessutom kan man inte ”överdosa” på denna vitamin, så att fylla på extra skadar inte – oberoende på om man gör det genom rena tillskott eller fokuserar på att äta mat med extra D-vitamin i.

Ett annat tips för att hålla energinivån i fas, som också har med D-vitamin att göra, är att vistas minst en halvtimme i solen om dagen och detta speciellt när vi går mot höst. I en artikel hos Allas tipsar man även om att satsa på Omega 3 och Selen för att hålla energin på topp, särskilt under vintermånaderna. Så ska du satsa på att hålla energinivåerna på topp är tipset alltså att äta god kost, äta rätt kosttillskott och även fylla på med D-vitamin, Omega 3 och Selen för ökat välmående.