Pigga upp dig med egen pool

När energin sinar är det viktig att dels se över din livsstil, dels göra förbättringar som boostar energin och motivationen. Att gå omkring och känna dig hängig är aldrig ett gott tecken och något du absolut inte ska acceptera. Det finns mycket som tar på energin: jobb, stress, dåliga kostvanor, för lite motion, sömnbrist med mera. Samtidigt finns det massor som kan pigga upp och ge välbehövlig energi!

Att få njuta av en swimmingpool kan bli lösningen för dig som behöver mer energi på ett mycket unikt sätt. Med en pool får du tillfälle att både träna och koppla av, och fördelarna med att ha en egen är många och varierade. Läs vidare för att ta reda på hur en egen swimmingpool kan bli en riktig livsförändring.

Pool för psykiskt välbefinnande

Alla människor mår bra av motion, det är det knappast någon som bestrider, och att det handlar om så mycket mer än styrka och kondition är ett välkänt faktum. Regelbunden simning fungerar avlastande på kroppen och är därför skönt för värkande leder men är också ett fantastiskt sätt att må bättre mentalt. De rytmiska simtagen försätter dig i ett slags kontemplativt tillstånd som verkar avstressande och rensar tankarna och känslan av viktlöshet lyfter humöret. Prova olika aktiviteter i poolen, exempelvis:

  • Flyt – det får dig att slappna av och bara vara
  • Styrketräning – skaffa några redskap och öka på muskelmassan
  • Intervallträna – höjer metabolismen och ger dig snabba resultat

Praktiskt och roligt

Fördelarna med att ha en egen swimmingpool i stället för att besöka badhus är många. Du sparar på din värdefulla tid genom att slippa ta dig fram och tillbaka, undviker smitta och kan simma ostört. Just badhus kan bli ganska så stökiga och även om du går dit när det är lite folk är det alltid någon som har hunnit till duschen före dig eller är i vägen när du simmar. Om du istället simmar hemma har du inte bara lugn och ro, du kan dessutom lyssna på din favoritmusik eller podcast och ha hela utrymmet för dig själv.

En egen pool är också rolig! Har du barn finns det massor av lekar och spel och dina vänner kommer säkert gärna över på ett poolparty. Bjud över bästa kompisarna på en mysig stund tillsammans eller ha en BBQ med grannarna: poolen kommer bli en härlig oas i vardagslivet.