Ge din hy en energiboost

Alla mår bra av lite extra vitaminer, huden likaså. För att pigga upp hyn är applicering av vitaminrika produkter också en vinnande åtgärd. Vi ger tips på vilka vitaminer som är särskilt effektiva och hur återfuktning spelar en viktig roll i hyns välmående.

I vintermörkret är det vanlig med torr och tråkig hy utan lyster. Detta är tecken på att hyn inte får allt den behöver för att må på topp. Hudvård med fokus på återfuktning och med ingredienser rika på antioxidanter kan den vintertråkiga hyn förvandlas och bli strålande igen.

”Serum är att föredra då dessa har förmågan att tränga ner på djupet i huden och ge näring där vanliga krämer misslyckas.”

Vitaminbomber

Yttre påfrestningar kan orsaka att en hy ser torr och gråaktig ut. Genom att tillföra huden viktiga antioxidanter i form av vitaminer kan du ge huden den näring som behövs för att återfå sin utstrålning. Exempel på sådana är A- och C-vitamin som ger lyster och motverkar hudens åldrande. Serum är att föredra då dessa har förmågan att tränga ner på djupet i huden och ge näring där vanliga krämer misslyckas. Även E-vitamin kan hjälpa huden att återfå naturlig lyster.

Återfuktning

Den vanliga åtgärden vid torr hy är att återfukta med feta krämer och ansiktsmasker. Det som ofta inte tas i åtanke är att de hudceller som ligger på ytan måste avlägsnas för att huden ska kunna återfuktas på djupet. Att använda en djuprengörande ansiktsmask en gång i veckan är ett bra sätt för detta. Även fet hy kan sakna lyster då man gärna undviker att återfukta huden för mycket. Fet hy kan dock i många fall bero på yttorrhet som innebär att det torra yttre hudlagret stänger inne bakterier och hudens naturliga produktion av talg. För att komma underfund med yttorrhet är exfoliering en viktig del, följt av återfuktning och hudvård anpassad efter hudtyp.